7. septembra 2010

Moravské koláče

400 g hrubej múky., 50 g práškového cukru., soľ., 2 dl mlieka., vajce., 2 žĺtky., 60 g masla., kvások (0,5 dl mlieka., 30 g droždia., 20 g cukru., 30 g hrubej múky)., 150 g slivkového lekváru., 250 g tvarohu., žĺtok., 60 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 20 g hrozienok
Z mlieka, práškového cukru, droždia a hrubej múky pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, trošku soli, v mlieku rozšľahané vajce, žĺtky a rozpustené maslo. Rozmiešame spolu s vykysnutým kváskom a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme guľaté koláčiky, ktoré naplníme lekvárom a tvarohovou plnkou. Tvarohovú plnku pripravíme z prelisovaného tvarohu, žĺtka, práškového cukru, vanilínového cukru a podľa chuti aj niekoľkých kvapiek rumu alebo rumovej esencie. Povrch ozdobíme hrozienkami, potrieme žĺtkom a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára