13. septembra 2010

Nakladaný plnený baklažán

kg fialových mini baklažánov
PLNKA: 6 nahrubo posekaných strúčikov cesnaku., 3 – 4 nahrubo nakrájané stonky a listy zeleru., 2 – 3 nahrubo postrúhané veľké mrkvy., 1 – 2 natenko nakrájané červené chilli papričky., KL soli.
NA POHÁR: 4 – 5 strúčikov cesnaku., 2 – 3 čerstvé zelené alebo červené chilli., zopár listov viniča., soľ., 2 – 3 PL jablkového octu
Baklažány po dĺžke narežeme tak, aby sa vytvorilo vrecúško. Paríme ich na site asi 5 – 8 minút, kým nezmäknú. Potom ich zaťažíme, aby sa vytlačila všetka šťava. Nechajme stáť cez noc. Na druhý deň dobre pomiešajme v miske všetky prísady na plnenie. Otvoríme baklažánové vrecko, naplníme ho KL plnky a stačíme. Spolu s cesnakom, viničovými listami a chilli naložíme baklažány do vysterilizovaného pohára s obsahom 1,5 l a širokým hrdlom. Pohár potom dolejeme studenou vodou. Vodu zlejeme do odmernej nádoby, pridáme 1,5 KL soli na každého ½ l vody a miešame, kým sa soľ nerozpustí. Pridáme ocot a nalejeme znovu do pohárov. Obsah dobre zaťažíme. Poháre zakryjeme čistou utierkou a necháme stáť na teplom, dobre vetranom mieste 1 – 3 týždne, kým sa neskončí kvasenie. Poháre potom zatvoríme a skladujeme na chladnom mieste. Baklažány možno hneď konzumovať.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára