5. marca 2017

Vyprážaná cibuľka s pikantnou omáčkou

2 – 3 viazaničky mladej cibuľky (12 ks)., 50 g hladkej múky., 2 vajíčka., 50 g strúhanky na obaľovanie., soľ., mleté čierne korenie., citrónovú šťavu., olej na vyprážanie
Omáčka: 1/8 l majonézy., 1/8 l kyslej smotany., PL kečupu., PL strúhaného chrenu (zaváraný)
Cibuľku očistíme a umyjeme. Chrumkavú zelenú vňať odrežeme a nakrájame na kolieska. Použijeme ju pri príprave omáčky. Hrubšie cibuľky podľa potreby vodorovne prerežeme. Na omáčku zmiešame kyslú smotanu s majonézou, kečupom a chrenom. Vmiešame cibuľkovú vňať. Dochutíme soľou, korením a trochou citrónovej šťavy. Na panvici zohrejeme olej. Cibuľku obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na panvici alebo vo fritovacom hrnci vypražíme do zlatista. Dierkovanou varechou vyberieme z oleja a necháme odkvapkať na viacerých vrstvách servítky. Podávame s omáčkou, zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára