5. júla 2017

Baklažán na indický spôsob

2 veľké baklažány., 250 g jogurtu., 4 rajčiaky., 4 cibule., 2 strúčiky cesnaku., 3 PL oleja., ½ KL mletého kardamónu., štipka mletého klinčeka., 2 KL zmes indického korenia., pohár varenej bielej fazule., soľ., mleté čierne korenie., listy koriandra alebo ľubovníka
Baklažány vložíme na 15 minút do rúry zohriatej na 250 stupňov C. Teplom zmäknuté plody rozdelíme na polovice a dužinu vyberieme lyžicou. Vidličkou ju roztlačíme a primiešame jogurt. Šupu rajčiakov narežeme do kríža, prelejeme horúcou vodou, ochladíme studenou, ošúpeme a pokrájame na štvrťky. Obielenú cibuľu pokrájame na tenké plátky, cesnak na drobné kúsky. Korenie, cesnak a cibuľu podusíme na rozpálenom oleji. Bielu fazuľu (varenú alebo konzervy) necháme dobre odkvapkať, pridáme k cibuli a na niekoľko minút spolu pražíme. Pridáme pyré z baklažánu a jogurtu i rajčiaky a všetko spolu 5 minút miešame. Dochutíme soľou a korením, zdobíme lístkami koriandra alebo ľubovníka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára