5. júla 2017

Karfiol na karí s cukrovím hráškom a rajčiakmi

2 stredne veľké karfioly., 300 g cukrového hrášku., 3 PL masla., KL mletého ďumbiera., 2 KL kurkumy., 2 KL horčicového prášku., po ½ KL škorice a kayenského korenia., 15 podrvených semienok koriandra., 0,15 l zeleninového vývaru., 3 rajčiaky., 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
Umytý, očistený karfiol rozdelíme na jednotlivé ružičky. Očistené struky cukrového hrachu ponecháme celé, väčšie pokrájame na polovice. Vo veľkom kastróli roztopíme maslo, k nemu pridáme všetko korenie a dobre premiešame. Pridáme karfiol a cukrový hrášok, zalejeme vývarom. Pod pokrývkou dusíme asi 20 minút. Umyté rajčiaky pokrájame na kocky. Spolu s cesnakom pridáme ku karfiolu a opatrne premiešame. Všetko ešte 5 - 7 minút podusíme. Ozdobené zelenou vňaťou servírujeme na zohriatom tanieri.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára