25. októbra 2017

Mandľová štrúdľa z lístkového cesta

1 balené štrúdlové (cesto 180 g / 4 ks) použité 90 g / 2 ks
plnka:
400 g mletých mandlí (alebo iných orechov)
100 g masla (alebo margarínu na pečenie)
100 ml mlieko
6 PL kryštálovéh cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 KL mletej škorice
1 1/2 vajce
na potretie:
žĺtok
Pripravíme si štrúdľové cesto, ktoré máme položené na utierke pre lepšie rolovanie. Natrieme prvý plát olejom a na neho položíme druhý plát, ktorý tiež potrieme olejom. Na takto pripravené štrúdľové cesto položíme pripravenú plnku. Zrolujeme a dáme na pekáč, kde sme už dali papier na pečenie. Štrúdľu popicháme vidličkou a potrieme rozmiešaným žĺtkom. Pečieme pri 180 stupňov C, 35 až 45 minút.
Plnka:
Zohrejeme si mlieko v ktorom roztopíme aj maslo. Pomleté mandle premiešané s cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou, zaparíme pripraveným mliekom, premiešame a necháme odstáť. Keď je už hmota chladná, primiešame jedno celé vajce a z druhého bielok.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára