3. januára 2018

Šúľance s makom

500 g zemiakov., soľ., žĺtok., 200 g hrubej múky., voda., 12 g maku., 70 g práškového cukru., 50 g masla
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Dáme na dosku, osolíme, pridáme žĺtok, múku podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto. Cesto rozdelíme na viac častí, z každej sformujeme valček s priemerom cm a pokrájame na kúsky. Kúsky cesta rozšúlame na pomúčenej doske na šúľance a uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Uvarené vyberieme dierkovanou varechou, necháme odkvapkať a rozdelíme na teplé taniere. Šúľance pokvapkáme rozpustením maslom, posypeme pomletým makom premiešaným s cukrom a premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára